Lyssna på hiphop

Att lyssna på hiphop är något som redan har varit populärt under flera års tid. I själva verket är nästan all musik som spelas på radio och TV influerad av den moderna hiphopen. Dock har hiphop förändrats under åren och detsamma gäller hur människor faktiskt lyssnar på hiphop. Därför kommer denna artikel att diskutera hiphop i dagens samhälle, samt hur lyssnandet kan se ut i framtiden.

Lyssnande på personliga enheter

Något som har blivit populärt under de senaste åren är lyssnandet på personliga enheter, det vill säga att människor lyssnar på musik själva i sina mobiler. Detta syns mycket tydligt genom att allt fler har hörlurar i öronen på tunnelbanor och bussar. I sin tur innebär det också att de olika typerna av hiphop har spridits då tillgängligheten har blivit bättre genom tjänster som YouTube och Spotify. Till och med många föräldrar köper telefoner till sina yngre barn för att de ska kunna hänga med i utvecklingen. Men i dessa fall kan det räcka med att köpa en begagnad Iphone då yngre barn tenderar att tappa sina telefoner oftare. Som tur är går det dock att köpa begagnade telefoner på ett mycket smidigt sätt via internet och få dem hemskickade.

Varför är hiphop populärt?

Hiphop är populärt av flera olika anledningar, men den främsta är enligt forskare att sångarna sjunger om vardagliga saker, till exempel kärlek, fester och jobbet. På så sätt är det lätt för folk att kunna relatera till texterna. Men det finns också en del musik som det inte sjungs lika mycket i, utan musiken är snarare ett beat som det går att dansa till. En del hiphopmusiker har också tagit in moderna inslag från house- och technomusiken, vilket också har satt sin prägel på en del låtar. Justin Bieber är en av de artister som verkligen har hängt med i utvecklingen, detta då han blandar både rap, house, techno, hiphop, dubstep och R&B.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight